Dr. Szondi György

Éveken át a Leeds Business School, Európa legnagyobb és legnevesebb pr tanszékének docense volt. Szakterülete többek között a nemzetközi pr, a pr elméletének és gyakorlatának kulturális sajátosságai, a kockázat és krízis kommunikáció, valamint a pr története.

Dr. Szondi György

Dr. Szondi György, a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikáció Tanszékének docense, valamint az International Business School és a Budapesti Metropolitan Egyetem vendégoktatója.

Több, mint tíz évet élt Angliában, ahol a Leeds Business School, Európa legnagyobb és legnevesebb pr tanszékének docense volt. Számos tréninget és előadást tartott Londonban, Brüsszelben, Varsóban, Budapesten és Tallinnban vállalatok, kormányzati szervezetek, minisztériumok és az EU intézményei részére stratégiai kommunikáció, krízis kommunikáció, hírnévmenedzsment, országmárkázás és public diplomacy témakörökben.

Szakterülete többek között a nemzetközi pr, a pr elméletének és gyakorlatának kulturális sajátosságai, a kockázat és krízis kommunikáció, valamint a pr története. Ezen területeken számos könyvfejezetet, cikket és tanulmányt publikált angolul, de jelentek meg cikkei magyar, osztrák, lengyel és észt szakfolyóiratokban is.

Szakmai tapasztalatait a Hill and Knowlton budapesti és londoni irodájában szerezte, és az oktatás mellett pr-szakértőként is dolgozott különböző brit és nemzetközi kommunikációs projektben és kutatásokban. Egyetemi tanulmányait Nagy-Britanniában végezte, ahol a University of Stirling-en szerzett MSc fokozatot Public Relations-ből, doktori (Ph.D.) disszertációját pedig a Salzburgi Egyetemen védte meg.